Ceai de galbenele, 50 g, Dacia Plat

Ceaiul de gălbenele este recomandat pentru menținerea sănătății stomacului, colecistului, tractului intestinal și a căilor biliare.

stoc

Acest produs este în stoc în farmaciile din Rețeaua Alphega.

Preț întreg de la
4 50 lei
Cantitate
-
+
ADAUGĂ LA FAVORITE
Prețul afișat este cu TVA și este valabil doar pentru comenzile online pe comanda-alphega-farmacie.ro.
În farmacii prețul poate varia.


Descriere detaliatӑ:

Gălbenelele încă din cele mai vechi timpuri se foloseau pentru spasme și inflamații ale tractului gastrointestinal, gastrita hiperacidă, ulcer gastric și duodenal, colecistită, iar extern pentru plăgi, arsuri, eczeme, ulcer varicos, ulcerații tegumentare, hemoroizi, degerături, acnee, înțepături de insecte, afecțiuni ale cavitații bucale și faringelui, micoze.

Ceaiul de gălbenele reduce disconfortul care apare la nivelul venelor hemoroidale, mucoasei anale și vaginale, menține sănătatea la nivelul pielii, prin favorizarea regenerării acesteia.

La nivel intern ajută la:

- reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului intestinal și al căilor biliare;

- protejarea mucoasei gastrice și duodenale;

- susținerea secreției și a eliminării bilei.

Ajută la menținerea sănătății și reducerea disconfortului care apare la nivelul:

- pielii, prin favorizarea regenerării acesteia;

- venelor hemoroidale, mucoasei anale și vaginale;

- cavitații bucale și al faringelui.

Are acțiune internă cicatrizantă, trofică și protectoare; antiinflamatoare, antispastică, antibacteriană și antimicotică.

Extern, ceaiul de gălbenele este cicatrizant, antiinflamator, antiseptic, antibacterian, antimicotic, antitricomonazic.


Compoziţie:

gălbenele (Calendula officinalis) - flori.


Mod de utilizare:

Intern:

Pulberea cu administrare sublinguală– planta se macină fin cu o râșniță electrică. Se ia o linguriță de pulbere de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ține sub limbă timp de 10-15 minute, după care se înghite cu apa.

Maceratul la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă, se menține timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menține timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Extern:

-pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac spălaturi sau badijonări locale cu maceratul sau infuzia de plantă;

-pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale și mucoasei anale se fac spălături locale sau băi de șezut de 3-4 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul de plantă,

-pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul mucoasei vaginale se fac spălaturi locale zilnice cu infuzia sau cu maceratul obținute din plantă,

-pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul cavității bucale și faringelui se fac spălaturi bucale sau gargară cu macerat sau cu infuzie de plantă.

În cazul administrării îndelungate la fiecare 6 săptămâni se fac 10 zile de pauză.


Contraindicații și avertizări:

Intoleranță la gălbenele.


Forma de prezentare:

Cutie, 50 g

Produse recomandate de farmaciștii Alphega